31 Ekim 2008 Cuma

Hüseyin Hakkı Kahveci / ANSAV STRATEJİ BAŞKAN YARDIMCISI

Gazeteci, Yazar, Televizyoncu, Profesyonel, Siyaset ve Terör Analisti
Hüseyin Hakkı Kahveci Kim’dir? 
-ANSAV STRATEJİK ARAŞTIRMALAR VAKFI BAŞKAN YARDIMCISI; 
-K2 MEDYA GURUBU GENEL YAYIN YÖNETMENİ; 
-STRATEJİST, GAZETECİ, YAZAR olan Hüseyin Hakkı Kahveci; 
18 Kasım 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Memur bir ailenin ikinci evladıdır. Büyük abisi,küçük erkek ve kız kardeşleri ile memur bir aile içerisinde ilk ,orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamış sonrasında kültürel değişim ve bursluluk programı çerçevesinde Pakistan’da University of Karachi –Sindh Medical College’de tıp eğitimini tamamlamış sonrasında denklik sorunları sebebi ile ABD’de Prvt. University of Corrlins –Department of  Business Administration , Master of  Economics & Political Science ve Doctorate Degree Strategical intelligency dalında Doktor unvanı ile eğitimini tamamlamıştır. 
Uzun yıllar Turizm sektöründe profesyonel yönetici GENEL MÜDÜR VE GENEL KOORDİNATOR olarak görev yapmıştır. 
2006 yılından itibaren köşe yazarı olarak çeşitli haber siteleri ve ulusal gazetelerde profesyonel olarak köşe yazarı, gazeteci olarak bine yakın köşe yazısı yayınlanmış, Üniversitede almış olduğu eğitimsel teori bilgi ve birikimini STRATEJİK ANALİZ olarak 2010 yılından itibaren MEDYA yoluyla Türkiye’ye duyurmuştur. 
Stratejik öngörü ve analizlerinden derlenmekte olan özel bir çalışması olup analizlerinde ve stratejik değerlendirmelerinde sıfır hata payıyla Türkiye’nin gündemine katkı sağlamıştır. 
HALK TV, ULUSAL KANAL, CEM TV, BEA TV ve UMUT FM gibi medya kuruluşlarında 2011 yılından itibaren 90 saatten fazla canlı yayına konuk olarak STRATEJİK ANALİZLERDE bulunmuştur. 
Ulusal yayın ağına dâhil olan Anayurt Gazetesinde hafta içi üç gün olarak köşe yazılarına devam etmektedir.  
Yeniçağ medya gurubu Günboyu gazetesinin 2011 yılından itibaren ekonomi köşe yazarıdır. 
Özellikle “T.C İbareleri kaldırıldı ve On bin el kaide militanı Türkiye’de “ haberlerini bizzat kendi köşesinde yazarak Türkiye’nin gündemine oturmuştur. 
Bunun haricinde “Şİİ HİLAL, Türkiye’nın yeni komşusu EL KAİDE ve PKK,” çok stratejik konuları özel olarak ilk kez analiz etmiş açıklamıştır.Türkiye bu detayları Hüseyin Hakkı Kahveci’den öğrenmiştir. 
Bu şekilde 30’dan fazla çok önemli gündemi bizzat Hüseyin Hakkı Kahveci açıklamış. Bu beyanlardan kısa veya uzun bir süre bu konular tüm Türkiye’de gündeme oturmuştur. 
Dünya gazetesinde Yorum, Analiz üzerine Turizm ve Ekonomisi üzerine on adet makaleleri yayınlanmıştır. 
Halen  ANSAV STRATEJİK ARAŞTIRMALAR VAKFI  yönetim kurulu üyesi ve  Başkan Prof.Dr.Gökhan Çapoğlu’nun  yardımcısı olarak ANADOLU Stratejik Araştırmalar Vakfında çalışmalarına devam etmektedir. 
-GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ  
www.parlamentohaber.com
www.politikaekseni.com
www.ankaralabirenti.com
www.turizmedair.com
www.habercilerkahvesi.com  
Haber sitelerinin oluşturduğu K2 Medya gurubunun yönetim kurulu başkanı ve genel yayın yönetmenidir.
-YAYINLANMIŞ VE YAYINLANACAK OLAN KİTAPLARI  
Togan yayınlarından 2014 yılında yayınlanmış olan  
“Yeşil Hücreler” ve “Yüzyılın hilesi sandıktaki hülle”  
“Yahuda”  “Kod adı: DB” “ 28 Şubat’ın öteki yüzü” kitaplarıyla ilgili çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiştir. 
-STK Konferansları  
-2015 Şubat – Adana Yörük Türkmen Dernekleri konferansı  
-2015 Mart  – CNR Expo kitap fuarı konferanslarını vermiştir.
-ÜNİVERSİTE
1989 yılında kültürüel değişim programı çerçevesinde Sindh Medical College Pakistan’da üniversite tıp eğitimine başlamış.1994 yılında mezuniyet sonrasında (ABD’de) Üniversite eğitimini yurtdışında uluslararası işletme ve yönetimi üzerine 1997 tamamlamış olup;
ABD  “ Corllins University – Political Science and economics dalında “ Newyork’ta tezsiz olarak yüksek lisansını1999 ‘da tamamlamıştır. Sonrasında ise uzaktan eğitim yöntemiyle Doktorasını aynı üniversitede uluslar arası ilişkiler ve istihbarat yönetimi üzerine tamamlamıştır.
PROFESYONEL YONETİCİLİK KARİYERİ / SEKTÖREL  
-Elit Seyahat ve Turizm ( www.lettime.com / Ulusal ve uluslar arası A gurubu seyahat acentesinin yönetim kurulu başkanı ve CEO’sudur. 
-Airport TV ( Uydu-D Smart ; Ulusal Turizm ve Havacılık Kanalı )
Turizme Dair TV Programı 34 Bölüm olarak hazırlanarak toplam 68 Saat 2009-2010 Yayın Döneminde TV ekranlarında izleyici ile buluşmuştur. ( 15 Eylül 2009- 10 Haziran 2010 ) 
-Antemis Otel * * * *  Çolaklı – Antalya; Master Oteller zinciri KOORDİNATOR ve GENEL MÜDÜRÜ olarak görev yapmıştır. ( 15 Şubat 2009- 20 Aralık 2009 )
-Özkaymak  HOLDİN Alaaaddin Otel * * * * * Antalya; Genel Müdür olarak görev yapmıştır. ( 25 Mart 2007-10 Temmuz 2008 )  
-Anatolia Otel * * * * Kemer – Antalya; Genel Müdür olarak görev yapmıştır.( 5 Ocak 2005 – 20 Ocak 2007 ) 
-Aqua Bella Otel * * *  * Beldibi – Antalya; Koordinatör Genel Müdürü  olarak görev yapmıştır. (10 Ocak 2004- 07 Aralık 2004 )  
-Siirt 3.Komando Tugayında Vatani görevini tamamlamıştır. ( 2003 )  
-The Exquisite Group Travel Company ; A grubu seyahat acentesi Genel Müdürü olarak görev yapmıştır.( Ocak 2002 – Aralık 2002 ) 
-Rustikal Travel Group:A grubu seyahat acentesinin Genel Müdürü olarak görev yapmıştır.(  Ocak 2000-Aralık 2001 ) 
-Far Tours; A grubu seyahat acentesinin Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. ( Ocak 1999-Aralık 1999 ) 
Diane Tatil Köyün Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. ( Ocak 1998- Aralık – 1998 )Holiday Village HV 2 Side – Antalya;  
-Karaduman Şirketler Topluluğu; Karaduman Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.( Mart 1997 )1996 – Aralık 
KONUŞMACI OLARAK KATILDIĞI  KONFERANSLAR :
–         KOZAN TURİZM ARAMA KONFERANSI :”Adana ve Kozanın Turizm Yolculuğu”Başlıklı konferansı vermiştir. Kozan Belediyesi ve İstanbul il Kültür ve Turizm Müdürlüğü nün daveti üzerine konferansta konuşmacı olarak yer almıştır. ( 24 Aralık 2007 )
–         AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ : “Küresel ekonomik kriz ve genç istihdamına etkileri “ Başlıklı Konferansı vermiştir. Akdeniz Üniversitesi davetlisi olarak konferansa konuşmacı olarak katılmıştır.( 20.02.2009) 
–         ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ :” Global Ekonomik Krizin etkileri ve Anadolu’ya bakış açısı “ Başlıklı konferansı Rektörlüğün Daveti üzerine vermiştir.( 14.05.2009 )
–         EGE ÜNİVERSİTESİ :”Ekonomik krizin etkileri ve sektörel istihdam sorunları” Başlıklı  konferansı vermiştir. ( 02.03.2010 ) 
-TRAKYA ÜNİVERSİTESİ : “ Türkiye’nin  Yurtdışı İmajı “ Başlıklı Konferansı     Trakya Üniversitesi daveti üzerine vermiştir. ( 29.04.2010 ) 
-MARMARA ÜNİVERSİTESİ : “ Türkiye Ekonomisinde Turizmin yeri ve Siyasal sonuçları “ Başlıklı Konferansı Marmara Üniversitesi ve Sosyal Bilimler M.Y.O’nun daveti üzerine vermiştir. ( 10.05.2010 ) 
-ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ: Türkiye’de  Lisans eğitimi ve istihdam konulu konferansı üniveristenin daveti üzerine vermiştir.(18 Ekim 2010) 
DERGİ RÖPORTAJLARI  : 
–         RESORT DERGİ 73.SAYI: Aralık 2008; 2009 Turizm Yılı Analizi… 
–         TUROFED DERGİ 30.SAYI: Mart 2009; Şezlong Yasası ve Ecri Misil Konusunun Hukuk açısından ve Turizm üzerinden getiri ve götürüleri ? 
–         RESORT DERGİ 82.SAYI: Eylül 2009; Turizm Sektörünün Kriz öncesinden gelen sorunları neler?
–         TUROFED DERGİ 37.SAYI: Ekim 2009; Turizmcilerin İhracatçı sayılmasının Turizm Yatırımcıları açısından analizi; 
–         ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ DERGİ 5.SAYI Ocak 2010: Adıyaman Turizm için neler yapmalı? 
–         TUROFED DERGİ 46.SAYI Temmuz 2010  :Türkiye – İsrail ilişkileri ve Gazze Krizi ile İsrail Pazarında oluşan olumsuz tablo.Türkiye ekonomisine etkileri . 
–         TUROFED DERGİ 48.SAYI Eylül 2010; Kıbrıs Siyasi sorunu ve zaman süreci içerisinde çözümleri; Hangi yöntemler ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Ekonomik olarak bağımsız olabilir. Bu konuda siyasi süreçler açısından etkileri ve yapılması gerekenler; 
YAYINLANMIŞ MAKALELER ;Turizm üzerine 
- www.turizmgazetesi.com     
www.turizmdebusabah.com     
www.haberturizm.com  
- www.turizmguncel.com             
Online gazeteler de toplam 32  adet makalem yayınlanmıştır.
ONLİNE GAZETE RÖPORTAJLARI :
-Turizm sektöründen sezona ve 2009 a dair değerlendirmeler mulakatı; 29.05.2009 tarihinde www.turizmhaberleri.com tarafından yapılmıştır. 
-2009 yılı geç açıp erken kapatma senesi mi? Mülakatı 23.06.2009 tarihinde www.turizmdebusabah.com tarafından yapılmıştır. 
-Profesyonel gözü ile sektörün sorunları ve çözümleri…  Mülakatı      15.07.2009 tarihinde www.haberturizm.com tarafından yapılmıştır. 
 KONUK OLARAK KATILDIĞI TV PROGRAMLARI :
-Turizm Elçileri TV Programı: Orhan İçin’in konuğu olarak   19.07.2009 tarihinde iki saat süre ile Antalya ve Türkiye üzerine analizlerde bulunmuştur. Programa tek konuk olarak katılmıştır.
-Eco Time TV Programı: Hafta içi her sabah yayınlanan( 18.08.2009 ) TV programında canlı yayın konuğu olarak katılmış olup; 35 dakika süre ile  ekonomi üzerine Türkiye ve Dünya gündeminden  analizler de bulunmuştur. 
-Eco Time TV Programı  : Hafta içi her sabah yayınlanan ( 25.09.2009 ) TV programında canlı yayın konuğu olarak katılmış olup 45 dakika süre ile ekonomi üzerine Türkiye ve Dünya gündeminden  analizlerinde bulunmuştur. 
YABANCI DİLLER :
İngilizce: Çok iyi derecede Okuma, Yazma, Konuşma, Anlama
Azerice: İyi derecede Okuma, Yazma, Konuşma, Anlama
Rusça: Orta derece Konuşma, Anlama 
Urduca: Orta derecede Konuşma, Anlama   
ÇALIŞTAYLAR:
-30-31 Ekim 2010 Tarihlerinde yapılan ve ulusal boyutta düzenlenen 2060 Vizyon çalıştayında; Günümüzden 50 yıl sonra bugün 125.000 nüfusa sahip olan bir kentin -2060 yılında 534.000 nüfusu olabileceği üzerinden yapılan planlama da; Kentin ekonomik olarak Tarım ve Turizm üzerinden planlanması ve eko turizm kenti olarak vizyonun belirlenmesi çalıştay sonuç bildirgesinde imza altına alınmıştır.
-16-17 Aralık 2010 tarihleri arasında Rize de düzenlenen Uluslararası Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler ” 100 turizm noktası Karadeniz ” çalıştayında konuşmacı olarak katılmıştır.
ÖDÜLLER-PLAKETLER VE ŞİLTLER:
-Certificate of Award – who is who İsviçre   –Mayıs 2007 
-Genç Turizmciler Derneği Teşekkür Plaketi –20.02.2009 
-Adıyaman Üniversitesi Kristal Piramit, Konferans Anısına  14.05.2009  
-TUREB ( Turist Rehberleri Birliği ) TV Programı Medya –Turizme Dair TV Programı ile Hüseyin Hakkı Kahveci, 21.02.2010  
-Tüketici Akademisi; 23.Uluslararası Tüketici Zirvesi; TV Programı Medya – Hüseyin Hakkı Kahveci 
-Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Meslek Yüksek Okulu Yılın Turizmcisi Ödülü, 02.03.2010 
-Ege Üniversitesi Turizme Yön Verenler Konferansı Teşekkür Plaketi; 02.03.2010 
 -Trakya Üniversitesi Turizme Yön Verenler Konferansı Teşekkür Plaketi;29.04.2010 
-Marmara Üniversitesi Turizme Yön verenler Konferansı Teşekkür Şilti;, 10.05.2010 
-OTMD ( Otel Teknik Müdürleri Derneği ve İpek Yolu Projesi ) Katkıdan dolayı Teşekkür Plaketi; 15 Mart 2010 
-ELİTE WORLD HOTEL’ S Türk Turizmine Medya dalında yaptığınız katkılardan dolayı Teşekkür Şilti; 05 Mayıs 2010  
-Kozan Belediyesi Türkiye Turizmine ve Kozan’ a  katkılarından dolayı teşekkür Plaketi
( 03.06.2010 ) 
-TURİNG ( Türkiye Otomobil Kurumu ) Türkiye Turizmine ve Turing e Katkılarından dolayı teşekkür Plaketi ( 10.06.2010) 
-ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ – Turizm Topluluğu özel şilti ( 15.10.2010) 
-KOZAN BELEDİYESİ – Kozan 2060 Vizyon Çalıştayı  Turizm Planlamasına vermiş olduğu katkılardan  dolayı Teşekkür Plaketi ( 31.10.2010 ) 
-TUR-YON ödül töreni -2012 yılı profesyonel yönetici Türkiye ödülü.(20.12.2012) 
-YATEDO World Professional Award from Türkiye ,The best of the 2013 (05.05.2013) 
-Adana Yörük Türkmen boyları derneği konferans teşekkür plaketi ( 05.02.2015)
YAYINLANMIŞ RAPORLAR : TERÖR ANALİZLERİ –TURİZM ÜZERİNE 
-2007 Yılı  Terör ve Turizm Raporu: Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Ali Kemal Yenidünya ( USAK Stajyer Uzman ) 1984-2006 TERÖR VE TURİZM RAPORU… Hazırlanarak Basın ile Paylaşılmıştır. 
-2010 Yılı Terör ve Turizm Raporu: Gazi Üniversitesi ile beraber Terör ve Turizm “ üzerine 2010 Terör ve Turizm Raporu hazırlanmıştır.  2010 TERÖR ve TURİZM  Raporu Basın ile paylaşılmıştır. 
Son terör ve turizm raporum, Turofed dergi 46. Sayısında tamamı olarak yayınlanmıştır.
 
SAYGILARIMIZLA   – İnsanoğluyuz hepimiz.
                                       Hepimiz Türk milletinin evlatlarıyız.
 Yararlanılabilecek ilgili Kaynaklar:
Hüseyin Hakkı Kahveci Kim’dir?
https://www.youtube.com/watch?v=7N5455O3Ijc
Hüseyin Hakkı Kahveci   Resmi Youtube hesabı
https://www.youtube.com/channel/UCpS8n1pYl7UPa9f3eKMLgzg
https://www.youtube.com/user/holamezire
 (Ulusal Gazete Anayurt ) Köşe yazılarımın internet linkidir.
http://anayurtgazetesi.com/default.asp?page=yazar&yid=98
Yeniçağ Medya gurubu /Günboyu gazetesi resmi internet sayfası
http://www.gunboyugazetesi.com.tr/gunboyu_yazarlar/Huseyin_Hakki_Kahveci/Huseyin_Hakki_Kahveci.php
Haber siteleri
www.parlamentohaber.com
www.politikaekseni.com
www.turizmedair.com
www.ankaralabirenti.com
www.politikaekseni.com
www.huseyinhakkikahveci.com

Hiç yorum yok: