31 Ekim 2008 Cuma

Biz Bu işi bilmiyoruz …………


"Bir şeyi bildiğin zaman, onu bildiğini göstermeye çalış. Bir şeyi bilmiyorsan, onu bilmediğini kabul et. İşte bu bilgidir." Konfüçyüs .

Çinli filozof böyle demiş ……Yıllar once ,O günden bu güne değişen ne???Dünya değişirken biz bu değişime ayak uydurabildik mi ?...

1980 li yıllar dün gibi hatırlıyorum.O günlerde rüzgarı yakalamış olan Anavatan Partisi rüzgarı yelken gibi arkasına almış mutluluk şarkıları söyleyen ülkem insanı 1984 yılında başlayan terör olayları ile taki 20.yüzyılın sonuna kadar yüzleşmek zorunda kalmıştık.Kalkışma provaları nın Kan ve Barut kokusunun iyiden iyiye havaya sindiği anda Teröristbaşı yakalanarak ebedi istiratgahına gidince ülke olarak hep beraber rahatladık , ve bu iş bitti demiştik ki…..
21.Yüzyılın başında tekrar başka bir parti siyasi rüzgarı yakalayarak yelkenler fora diyerek siyaset sahnesine girdi.Fakat Ulu önderin dediği gibi “Tarih hiç bir zaman jest yapmaz” ve Milli şairimizin dediği gibi “Tarih tekrar etmez ,Tekerrür eder.Çünkü insanlar tarihten ders almazlar.”
Döndük yolun başına onca kaybedilen insan ve para kaybı hepsi bir tarafa darken 1992 yılında Terörün farklı bir sürece girdiği kepenk kapatma eylemlerine yüz be yüz şahit olmağa başladık.Aynı olaylar tekerrür ediyor .Dikkat ettiyseniz tarih jest yapmıyor.Bunca teröristi Ovada siyaset altında dağdan indirme filmini yazıp siyasi erklerin önüne koyarak kanunlaştıranlar.!!! Sözüm ona kime iyilik yaptılar.Demek ki Sayın Genel Kurmay Başkanım doğru söylemiş.”Herkes doğru olan yerde durmalı..”Peki ya durmayıp alakasız olarak Ankaradan milletvekili ,İzmirden,Adana illerinden miletvekilliği listelerine konulup parlementoya oturtulan bu teba hedefine ulaşmak için bunca acı çektirmeyi kendilerine görev edinmişlerin bu parlementoda hatta ve hatta siyasi güç sahibi olmalarına neden müsade edilir.

Erkek olmak için anadan erkek doğmağa gerek yok.Erkek olmak için tarihimizin ilk kadın başbakanı kadar herkesin erkek olması gerekir.Basiret gerekir. 1994 yılından itibaren teröre karşı en sert tedbirleri alan kişi olarak bu günleri yaşarken o günlerin bir hatıra olarak önümüze geldiğinde hatırlanmasında yarar görüyorum.
Fakat ne acıdır ki… 21.yüzyılın başlarında bulunduğumuz bu dönemde Terör siyasi demeç ve destek vasıtaları ile “Kurşun adres sormaz “ misali veya “Besle Kargayı Oysun Gözünü” diyerek Şehirlerin Nüfüsü kadar yeşil kart dağıtarak,Para yardımı yapıyorum diye destek vererek….Bilmem ne okul hayatımda ne de geçirdiğim yıllarda duyduğum kaç çeşit milletin olduğu bir ülke olduğumuz şeklinde demeç vererek; Realiteden uzak Ülkeme ve Milletime küfür edilmesini onore edici bulanlara bir çift sözüm var.;Biz hep burdayız ya siz !!!! Ne yapalım gün gelicek devletin yapmadığını bu halk yapacak.Onlarda sokaklara çıkıp dişe diş ,taşa taş misali bu topraklarda yaşamak istemiyenleri sonsuza dek bu topraklara uğramayacak şekilde göndereceklerdir.Her kim bu konuda aman dikkat desede maalesef gidilşimiz öyle gibi gözüküyor.


Biz bu işi bilmiyoruz.Karşımızda olanları nasıl eğitip ehilleştireceğimizi bilmiyoruz.Bizi yönetebilecek olan insanları nasıl seçeceğimizi bilmiyoruz.Sonuç olarak bilmediğimizi Kabul etmiyoruz.Erdemli olamıyoruz.Son Otuz yılda her şey değişirken ülkemizde gündem konusu otuz yıl once neyse bu gün de aynı.Bu yüzden erdemli değiliz.Erdemli olmak bile erdemdir….

Saygılarımla ;
Hüseyin Hakkı Kahveci / GM

Hiç yorum yok: