20 Kasım 2008 Perşembe

DOĞAL KAZLAR İLE DOĞAL GAZLAR

Bu aslında malumun ilanı ;Doğal olarak kaz olan bizler bir de doğal olarak gaza gelen yine bizler ;

Yani insan demeden edemiyor.Bu ülkede iktidar olan siyasiler neden hep milletini kaz olarak görür ve devamlı yolar diye soruyorum kendime ;

Avrupa ve ABD de insanlar ülkesine hizmet için çalışırlar.Bizde ise maalesef siyasi rant ve maddi rant elde etmek için çalışırlar.Tabi olarak çok partili hayat ve demokrasi adı altında hep yolunan bizler oluruz.

Ülkemizde doğal gazın olmaması ülke olarak doğalgaz kullanmamızı gerektirmez.Hava kirliliği adı altında oynanan oyunun sonunda keriz gibi doğalgaz kullanmak zorunda bırakıldık.Elektriğimizi doğal gaz çevirim santralleri vasıtası ile üretiyoruz.Yemeğimizi pişirirken,Isınırken,Suyumuzu ısıtırken hatta ve hatta çayımızı yaparken bile doğalgaz kullanıyoruz.Fabrikalarımız üretim yaparken doğalgaz kullanıyorlar.Peki o zaman bizde olmayan bir şeyi niçin kullanıyoruz.Yok efendim en ucuzu şeklinde reklam edilirken herhalde bu gün kaz gibi yolunacağımız aklımıza gelmemişti!!!...

Peki doğal gaz kullanmamız için gerekli olan yatırım yapılırken kimler rant elde etti?Bu doğalgazın kombisini,vanasını,borusunu,sayacını da biz üretmiyoruz.Ama ülkeye bu ihaneti yapanlar bir köşede oturuyorlar.Sonra kalkıp savunma adına bizlere mart ayında doğal gazın ucuzlayacağını söylüyorlar.

Doğru söylüyorlar.1950 yılından itibaren hala kendisini yönetecek siyasetçiyi seçme becerisini gösteremeyen milletimiz,doğal kaz olarak daha çok yolunur.Doğal gazı yiyerek daha çok gaza geliriz.

Baksanıza birileri doğal olarak gaza geldi.Sonrada doğal olarak kazları yolmaya başladı…

Doğal olarak gaza da gelmeyelim.Kendimizi Rusya ekonomisini düzeltecek diye doğal olarak kaz gibi yoldurtmayalım.Bizim yeterli olan maden rezervlerimiz varken niye birilerinin cebine çalışalım.

Unutmadan başımıza birde su problemi çıkarttılar.Çeşmeden su ihtiyacını karşılayan bu millet şimdi susuzluk filmi altında evlerine damacana taşıyor.Buradan sağlanan rantın hesabını bizim sorabilme şansımız olmadığı için artık bunu da Allah sorsun diyorum.

Saygılarımla ;

Hüseyin Hakkı Kahveci / GM

h.kahveci@yahoo.com

Hiç yorum yok: